Wie ben ik?

Deze vraag bracht mij, Annelies Kraaiveld (1958), er in 2006 toe om de vijfjarige opleiding voor Jungiaans Analytisch Therapeut aan het Jungiaans Instituut (Academie voor dieptepsychologie) in Nijmegen te gaan volgen. En diezelfde vraag deed me mezelf twee jaar later aanmelden voor de doorgaande opleiding aan de Ridhwanschool van A.H. Almaas. In 2010 resp. 2012 ben ik met beide opleidingen gestopt in het verlangen om zelfstandig, onder innerlijke leiding, mijn eigen antwoorden te vinden op die vraag in mijn eigen lijf en in mijn eigen innerlijk, aan de hand van mijn eigen dagelijkse ervaringen die gekoppeld zijn aan een traumatisch verleden.

Vóór die tijd ben ik, afgestudeerd als meester in het Nederlands Recht, werkzaam geweest als bedrijfsjurist en als juridisch medewerkster op een groot advocatenkantoor en heb ik een in arbeidsrecht gespecialiseerd juridisch adviesbureau gehad.

Ik houd van taal als expressiemiddel. Om mezelf in woorden (hoe beperkt vaak ook) te herkennen en uit te drukken. In mijn vrije tijd schrijf ik korte en lange verhalen.

De afgelopen jaren heb ik me verdiept in filosofie (met name Plato, Schopenhauer en Nietzsche) en in religie (vooral de Upanishaden, de Tao, de leringen van Boeddha, Kabbala, de mystieke tak van het christendom en van de islam, Soefi) en in Advaita, de leer der ongedeeldheid ofwel de niet-tweeheid, de non-dualiteit.

Ook wetenschappelijk onderzoek op het gebied van neurofysiologie en kwantumfysica boeit me, omdat daar langzamerhand het fundament van spiritualiteit wordt blootgelegd. Tenslotte ben in zeer geïnteresseerd in het ontstaan en de werking van onze planeet aarde, ons zonnestelsel en het universum, want volgens mij moeten daar parallellen liggen die mijn eigen functioneren verklaren.